Verschillende soorten grafisch ontwerp

Kleding bedrukken Den Haag

 

 

 

 

 

 

Algemeen

Tegenwoordig is de meest doeltreffende drukmethode de directe. Het is bijzonder praktisch wanneer grote aantallen of meerdere kleuren moeten worden geproduceerd. Voorbeelden van afdrukken zijn gekleurde kledingstukken of afzonderlijke artikelen of voorwerpen. Het is mogelijk deze ontwerpen op lichtgekleurd doek aan te brengen, zoals met lichte kleuren op donker doek. Over het algemeen zijn grijzen en zwart praktische keuzes voor lichte of donkere kleding. Eenmalige ontwerpen moeten beslist voorzien zijn van de naam van de fabrikant, zodat ze kunnen worden nagemaakt.

Optische stroom

Dit is een efficiënte drukmethode waarbij gebruik wordt gemaakt van een glasvezelkabel voor de belichting. Met deze methode is het mogelijk grote oppervlakken te bedekken. Het is praktisch voor patronen met schaduw en grote oppervlakken die moeten worden bedekt.

Direct Borduren

Het is de ouderwetse methode om verschillende gekleurde motieven op textiel te naaien. Het is vooral praktisch wanneer het ontwerpoppervlak groot is of de textuur van het textiel complex is. Er wordt gebruik gemaakt van een (lichte) telegraafkabel, maar de lijmrug moet worden gebruikt. Het is een uitstekende methode voor in massa geproduceerde grafische ontwerpen.

Stocking

Dit is een praktische methode voor meerkleurig textielontwerp. Het is vooral praktisch wanneer de kleuren enorm uiteenlopen. Er kunnen kousen van verschillende kleuren zijn, die elk het volledige kleurenspectrum bestrijken. Ontwerpen kunnen worden gemaakt door bij elkaar passende of contrasterende kleuren te gebruiken. Zelfs hele modetrends kunnen met deze methode zichtbaar worden gemaakt.

Gestript

Dit is een tweekleurige methode waarbij de designstrepen in het midden zijn gestreept en niet in de naad.

Jas

Dit is een praktische methode voor ontwerpen met één of meer kleuren.

Sublimatie

Dit is een moderne methode van textieldruk, waarbij de inkt via een gasdraad in het polyestermateriaal wordt gebracht. Er wordt gebruik gemaakt van vloeistofdosering, waardoor het afgewerkte ontwerp ontstaat. Het is een praktische drukmethode voor het onderscheiden van motieven, kleuren, versieringen en stijlen. Soorten stijlen worden gecreëerd door verschillende niveaus van geïnfundeerd gas te gebruiken.

Submere

Dit is een zachte, lichte en soepele stof, die tot garen wordt geweven dat doorgaans vijf tot negen meter lang is. Het wordt gewoonlijk gebruikt in bedrukte artikelen, zoals handtassen, plaids en luxueuze stoffen versieringen. Het voelt zacht aan door de lage dichtheid van holle viscose. Door zijn lichtheid is het mogelijk tot 3500 kleding per kleur te bedrukken.

Grafisch ontwerp

Het gebruik van grafische vormgeving hangt af van de doelstellingen van het evenement. Een grafisch ontwerp kan cultuur, symbool en plaatsassemblage uitbeelden. Het is een medium voor visuele instructie, scheppingskunst en schilderen. Het kan historische gebeurtenissen uitbeelden, billboards en miljarden doeken. Het kan natuurverschijnselen zoals bloemen, stormen, bomen, bergen, vogels, vlinders en bloemen visualiseren. Het kan fysieke creaties uitbeelden zoals bowling, sigaret, pennen en voeten. Het kan gebeurtenissen uitbeelden en omvat reclame, personages en fictieve personages. Het kan gebruikt worden voor van alles, inclusief gezondheid, nut, sport, ambachten en nog veel meer.

De complete grafische ontwerpsoftware biedt een uitgebreide interface aan zijn gebruikers. Gebruikers kunnen er eenvoudige producten mee maken, zoals portemonnees, mokken, flessen en andere kleine voorwerpen. Het is een zeer efficiënte manier voor creatieve directeuren van bedrijven om hun concepten en ideeën over te brengen aan hun leidinggevenden en klanten. Het is een praktische manier voor studenten om hun creatieve opdrachten over te brengen aan hun leraren en schoolgenoten. Het is ook een goed medium om reclame te maken. Met de vele aantrekkelijke en innovatieve ontwerpen die het overbrengt, is het een drukuitvinding die net als inkt zijn weg zal blijven vinden naar de toekomst van het drukken.

lees meer: