Mode en mode

Basic t shirts

 

 

 

 

 

Damesmode is de verscheidenheid aan stijlen, logo’s, juwelen en gebruikte kleuren. Het zijn de kleuren, natuurlijk, die beschrijven wie mensen zijn en wat ze doen. Mode kan worden gebruikt om misstappen te verhullen en om thema’s uit te drukken die teruggrijpen naar bloederige tijden van weleer. Er zijn grenzen aan hoe en wanneer mode wordt gebruikt. Mode moet niet worden gebruikt als een checklist over hoe je een chic bent. Mode moet diegenen helpen die zichzelf willen uitdrukken, maar die misschien niet de middelen hebben om dat te doen. Mode kan extravagant, leuk, inspirerend en ontroerend zijn, maar het mag nooit zijn schoonheid en effecten op de wereld laten voelen. Mode is een prestige.

Neem bijvoorbeeld de sectie over dameskleding zoals basic t shirts. Voor een Chic is het zeker cool om je via kleding te kunnen uitdrukken. Dit kan een uiting zijn van je individualiteit, van wie je bent, en hoe je wilt dat de wereld je ziet. Kleding maken is een kunstvorm die de niet-couturiers willen laten groeien. De mode-industrie besteedt bijna 10% van alle huishoudbudgetten aan de productie van kleding. De goede kant is dat kleding betaalbaar is. Het is redelijk om kleding van goede kwaliteit te krijgen tegen een redelijk concurrerende prijs. De toegenomen uitgaven van de rijken hebben geleid tot een zoektocht naar kleding van goede kwaliteit tegen betaalbare prijzen. Kleding, in het algemeen, is een statuur geworden. Zowel mannen als vrouwen kunnen hier een goed voorbeeld van geven.

Goede kwaliteit is duur

Toch is het kopen van een kledingstuk van 100% kwaliteit tegen een vooraf vastgestelde prijs niet alleen in financieel opzicht verstandig, maar ook in kwalitatief opzicht. Dit wordt retail fashion genoemd. Voor het ongetrainde oog lijken kledingstukken van hoge kwaliteit duur te zijn. Maar als je tot op de bodem gaat, vind je baanbrekende stoffen en fascinerende patronen. Bovendien is een goede kwaliteit stof niet nieuw. Stoffen van goede kwaliteit worden gebruikt en hergebruikt door anderen. In feite kunnen vintage stoffen nog steeds af en toe worden gebruikt, maar dan van lage kwaliteit. Voor het ongeoefende oog zien de oude en de nieuwe er precies hetzelfde uit.

Kleren moeten passen bij flair. Mode is geen slot dat je niet kunt doorbreken. Deze discipline vergt tijd en doorzettingsvermogen, want wanneer men zich verfrist met een nieuw perspectief, zal de oude mode zeker verouderd zijn.

De kleurrijke en stijlvolle kleding wordt niet toevallig gemaakt. Het is een manier om een verschil te maken en een initiatiefnemer te zijn. Mode is niet alleen een manier van leven, maar ook een uitlaatklep voor een leven in continuïteit. Op etnisch en mondiaal vlak is de mode een krachtig voertuig voor de wereldvrede en ahemmed om de armoede in de wereld op te lossen.

Boort je eigen niche aan

In het radicaal veranderende scenario van etniciteit en differentiatie is een grote provisorische groep modeontwerpers ontstaan. Zij vormen een gemeenschap rond het thema commons.fashion. Zij steunen elkaar in hun creatieve pogingen en worden beïnvloed door de ideeën van hun opdrachtgevers. Zij kunnen een toevluchtsoord zijn voor kunstenaars die op expressieve wijze hun geest en gevoelens met kleding verkennen. In veel gevallen vormen ze een gemeenschap door hun mode.

lees meer: