Hoe tokkelen te gebruiken

Katoen stoffen

 

 

 

 

 

In Afrika worden kokosnoten en ananassen soms gebruikt om textiel, zoals katoen, een groene kleur te geven.

Katoen opslaan en gebruiken

Zorg ervoor dat uw rollen katoenpapier de juiste diameter hebben om er papier van te maken.

Katoen kan worden gebruikt om stroken stof zonder lijm op een rij te zetten, door ze zo op te tillen en ze met de hand te positioneren.

Om uw rollen te knippen, gebruikt u de isnatische technieken, beginnend met de rillijnen en verder naar de uiteinden van elke rol. Als er een opening is en de stoffen overlappen, gebruikt u een combinatie van de rillijnen en een priem of schaar om de extra stof voorzichtig op te scheppen zodra de rillijnen zijn weggewerkt.

Om de ruwe katoen van de stof af te snijden, moet het katoenen paneel om zichzelf worden gevouwen, waarbij de ruwe stukken tussen de stofdelen worden getrokken. Hierbij hoeft de gebruiker de stof niet bijeen te houden.

Trek de ruwe katoen samen met de ruwe stof.

Vouw de ruwe stof rond de katoen samen. Als de ruwe katoen rekbaar is, kan een fabrieksmachine de twee samen spannen, maar dit werkt het beste als het willekeurig wordt verzameld. Als je een apparaat gebruikt om de stof met meer kracht bij elkaar te houden, zul je waarschijnlijk zien dat de rek ongelijkmatig is.

Door de stof tussen duim en wijsvinger te houden, ontstaat er een inkeping onder de plooien en kunnen ongelijke stroken stof worden gelegd, net als bij een schaar. De stof kan dan over een verdiende lijn worden getrokken.

Als u plukken wilt gebruiken als methode om de katoenen stof te snijden, raden wij u sterk aan dit niet te doen! Door te plukken kun je de ruwe katoenen stof gemakkelijk plat maken, wat niet de bedoeling is; het is de bedoeling van het weefproces om de katoenen stof niet plat te maken.

Als u een machinale snijmethode wilt gebruiken, volgt u gewoon deze boekhoudkundige richtlijn:

Teken drie plekken af op het katoenen vel.

Maak een stuk (ongeveer 5/8″) vast aan de linkerrand van je katoenen laken. Bij voorkeur heb je 2 stukken katoen nodig om dit te doen.

Dat was het! Je bent klaar om met de stoffen aan de slag te gaan.

lees meer: