Hoe je goed te kleden en er goed uit te zien

Italiaanse kleding

 

 

 

 

Het is niet zo moeilijk om je goed te kleden en er goed uit te zien. Houd deze eenvoudige tips in gedachten wanneer u op zoek bent naar die geweldige nieuwe outfit of een paar opvallende accessoires om uw look te updaten.

Kies kleuren die uw huidskleur flatteren. Mannen met een donkere huidskleur zullen bleke kleuren moeten vermijden en kiezen voor tinten die bij hun huidskleur passen. Heb je een kleurtje? Kies dan zorgvuldig bruine kleuren. En als je het niet zeker weet, kijk dan naar de kleur van je huid. Een donkerdere huidskleur doet het bijvoorbeeld goed met bordeauxrode tinten of blauwtinten. Kies kleuren die goed contrasteren, en vermijd kleuren die scherp gesneden zijn, want die kunnen nogal smakeloos zijn.

Als u uw kleurenopties wilt uitbreiden, ga dan voor monochromatisch. Kies een basiskleur om de rest van je outfit helder te maken, en een diverse tint om het geheel meer geinformeerd te laten lijken. Aripachtige kleuren zoals goud en wit zijn een goede keuze. Of, vooral als je een juwelenliefhebber bent, ga voor die klassieke en elegante stukken zoals stud oorbellen of een vierkant geslepen ring.

Koop geen kleding die te veel op elkaar lijkt. Als algemene regel geldt dat je outfit verschillend van kleur moet zijn in plaats van gelijk. Als extra terzijde, de primaire kleur van je kleding moet contrasterend zijn. Als je de rest van je outfit op elkaar hebt afgestemd, heb je geen zin meer om een nieuwe kaki broek te bestellen als je een dag weg bent geweest.

Voor wie kleding koopt voor promotionele evenementen, is de beste strategie om te gaan voor kleding van hoge kwaliteit en laaggeprijsde topjes. Promotiekleding is vaak gemaakt van materiaal van lage kwaliteit dat niemand zou dragen, en de reclame besteedt daar geen aandacht aan. De nadruk ligt op het logo of de insignes in plaats van op de kleding. Een leidinggevende beschouwt meestal het logo als een hoofdbestanddeel van het bedrijfsimago, in plaats van de kleding zelf.

Denk ook aan het evenement. Te nonchalante of ongemakkelijke kleding kan je in de problemen brengen. Opbeurende tinten zoals perzik, roze of zijde zouden bijvoorbeeld geschikt zijn voor een liefdadigheidsevenement; of een geüniformeerde verschijning zoals een bal of een solide ceremonie vraagt om een meer verzorgde look.

Zie het schoeisel niet over het hoofd. Als je een schoen of sandaal kapot maakt, verpest dat je hele look, hoe mooi de outfit ook is. Zorg er ook voor dat je schoeisel schoon en gepoetst is. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, maakt het poetsen van je schoenen ze er niet mooier op! Het houdt ze alleen maar hygiënisch. Bovendien blijven de schoenen er lang schoon uitzien. Poetsen komt meestal pas als de schoenen naar kantoor worden gebracht om opnieuw in model te worden gebracht. Hoe dan ook, zorg ervoor dat uw schoenen de volgende keer dat u naar binnen gaat klaar zijn om te gaan.

Een laatste ding: plan vooruit. Als je weet dat je nieuwe schoenen nodig hebt na je promotie, koop ze dan nu. Elke schoen die je nu koopt, zal ooit voor een goed doel worden gebruikt.

We hopen dat het bovenstaande advies je helpt om de perfecte schoenen te vinden. Boven alles, veel plezier. Dit is een spel van beperkingen. Nog één ding: draag nooit, maar dan ook nooit blootgestelde sandalen langer dan drie uur. Je zou zomaar een loopgraafworm of een infectie kunnen oplopen.

lees meer: