De populariteit van Hoodies

Hoodie back print

 

 

 

 

 

 

De trend om hoodies te dragen heeft de Verenigde Staten in het begin van de jaren 70 getroffen. Voordien was het heel gewoon dat we mensen andere kleding zagen dragen die luchtiger was als modeartikel. Maar toen mensen de films uit de jaren ’80 zagen waarin de hoofdpersoon skateboardde met een hoodie aan, werd iedereen gek van deze nieuwe modetrend. Daarom is de populariteit van de hoodie toen begonnen en sindsdien is hij om de paar jaar in de mode geweest.

Hooded sweatshirts zijn overal in trek, niet alleen in de Verenigde Staten. Ze zijn populairder in Europa en Azië. Om de een of andere reden heeft de trend van het dragen van hoodies zich over de hele wereld kunnen verspreiden, ook al zijn de hoodies zelf echt gebaseerd in de Verenigde Staten. Het is heel gewoon om mensen hier hoodies te zien dragen.

Een andere reden waarom de hoodie is zo’n hit is vanwege wie meestal het dragen van hen. Meestal zie je ze gedragen worden door jongens die op het punt staan om naar hun late-night shift te gaan en hard te werken om hun huur te betalen. Zij zijn de ruwe en taaie kerels die succesvol in hun carrière zijn en laat in de nacht uitgaan om te feesten. Dit zijn de jongens die meestal de helden van de week zijn in sommige van de kindertijdschriften (zoals de charismatische keizer van de tieners mompelt). Daarom, aangezien deze jongens dragen hoodies, het echt sloeg terug naar de mainstream en de normale alledaagse mensen droegen ze ook om de trend te volgen.

De hoodie wordt beschouwd als een van de beste geschenken die kunnen worden gegeven aan een ouder, een broer, een zus, een kind of een vriend. Afgezien van al deze mensen, kan een bruidegom altijd een hoodie dragen tijdens zijn bruiloft om de dames te laten zwijmelen ( biochemische engineering, weet je wel). Het is heel gebruikelijk om een man op straat te zien met een van deze truien.Een andere reden waarom hoodies zo beroemd zijn onder beroemdheden is dat ze in de hoodies levensstijl zijn. Iedereen die een gek persoon is, draagt meestal een hoodie uit persoonlijkheid. Deze modieuze zakken zijn zeer comfortabel en het voelt goed om een van hen te zijn; vooral met de vele kleuren die beschikbaar zijn met dit stuk van kleding zijn.

Hoodie ontwerpen zijn de laatste tijden heel creatief. Je hebt hoodies met een back print of een front print. Verschillende kleuren en soorten. Je kan ze met alles dragen en combineren.

lees meer: