De geschiedenis van banaan

 

Online boutique

 

 

 

 

Het woord “online boutique” wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt om te verwijzen naar verzamelobjecten in de wereld van de damesmode, met name haute couture, fijne kleding, en accessoires. Een boetiek is een kleine winkel (niet groter dan 10 tot 20 vierkante meter) die op een bepaald adres verschillende kledingstukken, parfums en soortgelijke producten en diensten aan consumenten verkoopt. Hoewel er veel zelfstandige boetieks zijn, worden winkels vaak door grote warenhuizen of modezaken in “boetieks” georganiseerd. De meest bekende namen in de haute couture zijn Louis Vuitton, Coco Chanel, Christian Dior, en Chanel.

Terwijl betaalbare luxe couture te vinden is in Carnaby Street en langs het traject van King Street, is One Wall Street voornamelijk ontworpen en aangelegd als een attractie voor toeristen. One Wall Street bestaat uit een complex van ongeveer 30 winkels met een gevarieerd aanbod van luxeartikelen, cosmetica, wolhandelaars, souvenir- en antiekhandelaars, enz.

Een zeer populaire boetiek op het traject van King Street is de boetiek Bridget shoes op Wimbledon Street. Het architectonische ontwerp van de boetiek combineert modern met ouderwets, om een gevoel van ambiance en comfort te bieden. De winkel wordt geleid door de directeur retail die de lakens uitdeelt. De boetiek bevindt zich op de eerste verdieping van het Bastille gebouw aan King Street.

Een andere zeer populaire winkel in de straat is de nu beruchte mysteriewinkel, anytime. Ooit een verborgen juweel in de Bastillebuurt, worden de winkels in straat nummer zeven, in de bastillebuurt, nu als luxewinkels op de markt gebracht. De boetiek trok veel aandacht door het bezit van een zeer grote collectie juwelen, handtassen, lingerie enz. Zij waren gedwongen te verhuizen van hun locatie in de buurt van de oude zwavelsmederij, omdat een naburige kleermakerij niet bereid was hen op te nemen. De boetiek heeft een mooie ingang met een grote deurlus van robijn en topaas, versierd met gebreide parmantige sneeuwpoppen.

Mir wordt geleid door de beroemde John Galliano en de nieuwe boetiek in de genummerde straat heeft een prachtig interieur dat is ontworpen door hetzelfde genie dat de uitbundige en luxueuze Couture in de genummerde straat heeft gecreëerd. Mir houdt zich bezig met de retailkant van het bedrijf en is uitsluitend afhankelijk van fulltime verkooppersoneel, dat de verantwoordelijkheid heeft om hun klanten aan te moedigen en te prijzen door de verkoop van modeartikelen.

Straat nummer één van de trendy boetieks is de boetiek SoHo aan Pearl Street. Het hart van de zaak trekt een onevenredig aantal toeristen in verhouding tot de grootte van de winkel. Deze unieke boetiek heeft een eclectische collectie van de nieuwste parfums en de meest trendy kleding en modeaccessoires.

Straat nummer twee van het SoHo complex is de Banana Republic, een kledingzaak die bijna vier decennia geleden werd opgericht in een klein hoekje aan de uiterste zuidkant van de stad New York. Zoals de meeste van hun zakenpartners hebben ze jeans en t-shirts, maar ze verkopen ook een verscheidenheid aan modeaccessoires zoals lederen riemen, portefeuilles, portemonnees en horloges. Het unieke van Banana Republic is hun slogan: de kleren moeten bij de persoon passen, niet andersom.

Pas op de derde verdieping vonden de klanten een charmant boetiekje gespecialiseerd in leder- en bontartikelen, waar men kon uitkijken op de gratis koffie die tot in de perfectie werd geraspt boven een winkelpiramide van Prada.

SoHo is de laatste vier decennia sterk geëvolueerd, maar met een eeuw geschiedenis om op terug te vallen, is SoHo echt en volkomen New York. De wortels van SoHo zijn sterk en ze zullen altijd een plaats blijven om te stoppen op weg naar cocktails en interviews.

lees meer: